PetitPlus-groep

Er vinden op dit moment geen externe plusgroepen plaats. Er is op dit moment helaas ook geen zicht op de start van nieuwe groepen, maar wie weet wat de toekomst brengt. Als er weer groepen gestart worden laat ik dat hier en op de facebookpagina weten.
 
De PetitPlus-groepen zijn plusgroepen voor peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.
Voor de ontwikkeling van kinderen is het heel belangrijk om samen te werken en spelen met ontwikkelingsgelijken. Voor de meeste kinderen zijn dit leeftijdsgenootjes, voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong is dat echter lang niet vanzelfsprekend. Ze zijn cognitief in hun ontwikkeling (veel) verder dan hun leeftijdsgenootjes en soms sociaal en/of emotioneel ook. Ook voor deze kinderen is het belangrijk om samen te werken en spelen met ontwikkelingsgenootjes en te ervaren dat er meer kinderen zijn zoals zij. Deze ontwikkelingsgenootjes kunnen ze vinden in de PetitPlus-groep. Zo'n groep wordt ook wel verrijkingsklas, plusklas of peergroep genoemd. Naast het contact met ontwikkelingsgelijken is het doel van de plusgroep de kinderen cognitief uit te dagen, het stimuleren van het doorzettingsvermogen, het logisch en creatief denken en het verminderen van eventuele faalangst en/of onderpresteren.

Tijdens een plusgroep-ochtend staat elke bijeenkomst een ander onderwerp centraal. Hierover praten we, filosoferen we, zoeken we informatie op en doen een bijpassende activiteit. De activiteiten zijn zo opgezet dat ze het creatieve en logisch denken stimuleren, een beroep doen op het maken van grote denksprongen en de kinderen stimuleren de uitdaging aan te gaan als het moeilijk wordt.

De plusgroep ochtend wordt afgesloten met het spelen van spellen die net wat meer inzicht en doorzettingsvermogen vragen dan de doorsnee spellen. Bijvoorbeeld spellen van Smartgames en Thinkfun.

Ik hanteer voor de toelating tot de plusgroep geen strikte toelatingseisen zoals een IQ of schoolrestulaten, omdat het om jonge kinderen gaat. Meer informatie over toelating tot de plusgroep vindt u hier: Toelating tot de PetitPlus-groep

HIER vind je een overzicht van wat we de eerste serie van 10 plusgroepen hebben gedaan. En HIER een overzicht van serie 2.
Benieuwd wat we nog meer gedaan hebben? Kijk dan ook eens op de facebook pagina van PetitPlus! 

 

Vragen stellen kan via de contact pagina.

Over de leerplicht:

Vanaf 5 jaar is een kind leerplichtig. Er is een bijzondere regeling binnen de leerplichtwet voor 5-jarigen. Kinderen van 5 jaar mogen vijf uur per week thuisblijven als de ouders daarvoor kiezen. Ouders melden dit bij de directeur van de school. Is vijf uur niet genoeg, dan kan de directeur het kind nog maximaal vijf uur per week extra vrijaf geven.
Zie hierover ook deze link: http://www.leerplicht.net/vrij-van-school/vrij-voor-5-jarigen.html

Vanaf 6 jaar mogen kinderen niet meer thuis gehouden worden van school. Toch is het wel mogelijk om deel te nemen aan de plusgroep. Scholen zijn verplicht passend onderwijs te bieden, ook aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hiervoor kan de school een maatwerkprogramma opzetten. De plusgroep kan onderdeel zijn van dit maatwerkprogramma, binnen de leerplichtige uren. Indien school de PetitPlus-groep opneemt in het handelingsplan voor uw kind kan uw kind gewoon deel (blijven) nemen aan de plusgroep.

Bedrijfsgegevens

KvK-nummer 60702370
BTW-nummer NL171421486B01
IBAN (ABN Amro):
NL34ABNA0617336563

Adres & Contact

Vlaanderenlaan 6
7577 MB Oldenzaal
06-15617321
info@petitplus.nl