Over Petit Plus

 

 

PetitPlus is een eenmanspraktijk, dus PetitPlus dat ben ik; Inez van Roosmalen.
Ik ben gediplomeerd kindercoach en daarnaast geschoold in didactische diagnostiek en het interpreteren van psychodiagnostiek.
Kinderen met een voorsprong in hun ontwikkeling en hoogbegaafdheid zijn allemaal uniek.
Er valt zoveel te leren en ontdekken over deze doelgroep. Mijn nieuwsgierigheid houdt nooit op, daarom heb ik inmiddels talloze workshops en masterclasses gevolgd over uiteenlopende onderwerpen die met ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid te maken hebben. 
Inmiddels mag ik al 10 jaar werken met deze fantastische, unieke kinderen. Ook mag ik al 15 jaar ervaringsdeskundige zijn als moeder van 3
hoogbegaafde (inmiddels) tieners en een heerlijk vlot en eigenwijs peutertje.

Als kindercoach ben ik aangesloten bij Gcoach, een onafhankelijke beroepsorganisatie voor professionals op het communicatieve vlak.

Wat biedt PetitPlus?

Kindercoaching om je kind te helpen beter in zijn/haar vel te zitten en om te gaan met zijn/haar begaafdheid/ontwikkelingsvoorsprong. 

Begeleiding van ouders, scholen en peuterspeelzalen

Didactisch onderzoek (doortoetsen)

Onderzoek naar de brede ontwikkeling van het jonge kind (dit is geen psychologisch onderzoek!)

Lesmateriaal voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Wat biedt PetitPlus niet?

Ik benadruk ook heel graag wat ik niet kan bieden, omdat ik het belangrijk vind om aan te geven dat ik de grenzen van mijn deskundigheid en bevoegdheid serieus bewaak. 

Dit doe ik niet:

Psychodiagnostiek (dus je zal nooit van mij te horen krijgen of ik denk dat er sprake is van een diagnose uit de DSM-5)

Intelligentietesten (Ik zal ook nooit een uitspraak doen over het al dan niet hoogbegaafd zijn van je kind)

Onderzoeken naar leerproblemen (ik onderzoek dus ook geen dyslexie of dyscalculie) 

Bovenstaande diensten zijn voorbehouden aan orthopedagogen en psychologen. Uiteraard kan je wel altijd contact met mij opnemen als je advies wil bij je keuze voor een orthopedagoog of psycholoog. 

Wat zeggen anderen over PetitPlus?

Tijdens mijn trainingen ontmoet ik heel veel leerkrachten uit groep 1, 2 of 3. Deze leerkrachten vertellen met enthousiasme over de materialen die wérken voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Zo leer ik steeds bij over goede uitdagende materialen. Afgelopen voorjaar werd ik attent gemaakt op de map Lezende Kleuters van Petit Plus. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Ik heb de map besteld en ik vind het echt een aanrader.” – Cora Hansen van Slimme-kleuters, Alphen aan den Rijn

“Inez heeft gezorgd voor het stukje bevestiging dat wij nodig hadden in de begeleiding van onze zoon. Al vroeg in zijn ontwikkeling bleek dat hij voorliep op leeftijdsgenoten en op de peuterspeelzaal en de basisschool haakte hij al snel af. Mede door de kundige adviezen en de tijd en ruimte die Inez nam om met ons van gedachten te wisselen over Bram hebben wij een onderbouwd besluit kunnen nemen over zijn verdere toekomst. Daarnaast heeft Inez ervoor gezorgd dat Bram, toen hij in de klas meer uitdaging nodig bleek te hebben, werd geprikkeld en geënthousiasmeerd door middel van verschillende plustaken. Door middel van deze taken werd Brams ontwikkeling op verschillende kennislagen en gebieden breed gestimuleerd. Inez is geduldig, betrouwbaar en zit vol kennis en ideeën. Begeleiding vanuit PetitPlus is wat ons betreft dan ook een echte aanrader!” – Dick Talen en Jojanneke Hollander, Hengelo

“Sinds Liz elke week naar de plus klas van Inez ging is zij duidelijk opgebloeid. Het is ongelooflijk wat extra uitdaging, goede begeleiding en contact met andere slimme kinderen voor een impact heeft. Liz vertelde voor het eerst over school en haar zelfvertrouwen is gegroeid. Ze durft de wat moeilijkere zaken ook aan te gaan, wat ze daarvoor het liefst vermeed. Ook de persoonlijke aandacht deed Liz erg goed. Het contact met Inez vind ik als ouder erg prettig. Ze heeft duidelijk veel ervaring met slimme kinderen en begrijpt goed wat zij nodig hebben. Ze heeft mij overtuigd dat vroeg signaleren erg belangrijk is.” – Kristel Oostrom, Enschede

“De inzichten die Inez ons heeft gegeven waren een enorme eyeopener. Onze dochter Isabella liep op peuterleeftijd al ver voor op leeftijdsgenootjes en was vaak boos en gefrustreerd. Inez heeft ons inzicht gegeven in de oorzaken van Isabella’s frustraties en de noodzaak van cognitieve uitdaging voor haar welzijn. Zowel wij als de peuterspeelzaal hebben praktische adviezen gekregen die voor Isabella een groot verschil hebben gemaakt. We hebben nu een school gekozen waar Inez ook ondersteuning biedt bij het plusaanbod aan de kleuters. Isabella zit op deze school helemaal op haar plek en wordt flink uitgedaagd door de lesmaterialen van Inez. Wij zijn heel blij dat we ons door haar hebben laten adviseren.” – Sonja en Reginald Kruger, Hengelo

“Ik heb Inez leren kennen als een warm en respectvol persoon. Zij is iemand die met je meedenkt, wat erg prettig en verhelderend is. Daarnaast valt mij vooral op hoe zij met kinderen omgaat. Zij is heel open en helder in haar communicatie met kinderen. Hierdoor ontstaat een prettige wisselwerking. Inez weet heel goed het niveau van een kind in te schatten en past haar communicatie hierop aan. Hiermee toont ze naar mijn inzien heel veel respect en waardering voor het kind. Bij haar mogen (hoogbegaafde) kinderen zijn wie ze zijn en dat vind ik het allerbelangrijkste. “ – Elske Bakker, Enschede